domingo, 25 de marzo de 2012

La previa del partit Blu·sens Monbus contra Fiatc Joventut

La previa del partit Blu·sens Monbus contra Fiatc Joventut:

EL FIATC JOVENTUT BUSCA L’ESTABILITAT DAVANT EL BLU•SENS MONBUS 

EL FIATC JOVENTUT BUSCA L’ESTABILITAT DAVANT EL BLU•SENS MONBUS

L'equip entrenat per Salva Maldonado juga el proper diumenge un partit molt important davant el Blu•Sens Monbus a domicili

Diumenge en directe a les vuit en punt (20.00 h.) per RCB, la ràdio local (94.4 FM) el FIATC Joventut visita la sorollosa pista del Pavelló Municipal Fontes do Sar per enfrontar-se al Blu•Sens Monbus, equip que ocupa la quinzena posició en la classificació general de la Lliga Endesa amb un balanç de 8 partits guanyats i 17 perduts. 

Els compostel•lans compten amb una de les aficions més fidels de la competició, omplint setmana rere setmana el pavelló i donant suport al seu equip en tot moment. La passada jornada l'equip entrenat per Moncho Fernández va perdre a la Ciutat Comtal davant el Barça Regal per 78 a 51. Malgrat la derrota, els gallecs van mostrar una bona imatge plantant cara a un dels equips capdavanters del torneig.

La seva plantilla compta amb un dels jugadors més espectaculars de la competició, el nord-americàDeron Washington i compta amb un joc interior que cal tenir en compte, amb el canadenc Levon Kendall i el gabonès Stephane Lasme . Jugadors de perímetre com Alberto Corbacho , o l'experiència del "Tuky" Bulfoni , demostra el bon nivell que té el pròxim rival de l'equip verd-i-negre.

Després del partit contra el Gran Canaria 2014 el primer equip ha entrenat amb normalitat preparant aquest partit. Aquest divendres han entrenat a les instal•lacions del Palau Olímpic a les sis de la tarda. Abans, l'staff tècnic s'ha reunit amb els jugadors per tal de fer una xerrada tècnica prèvia al matx. L'últim entrenament previ al partit serà dissabte a les 11 del matí.

L'expedició del FIATC Joventut té previst viatjar dissabte a la tarda per via aèria amb destí a Madrid, volant posteriorment a Santiago de Compostel•la amb arribada aproximada a les 23:55h. A continuació, l'equip es traslladarà a l'hotel. La tornada serà dilluns al matí, també per via aèria des de Santiago de Compostel•la, amb arribada aproximada a Barcelona a les 10.15h.

En el partit de la primera volta celebrat a Badalona el 20 de novembre, el FIATC Joventut es va imposar per 73-67. Derrick Obasohan va ser el més destacat amb 16 punts una valoració de 21 . Per la seva banda Eulis Báez va acabar el partit amb 12 punts. Pel Blu•Sens Monbus el millor va ser Levon Kendall amb 12 punts i 16 de valoració . Stephane Lasme es va quedar en 10 punts capturant 8 rebots i fent 1 tap.

Salva Maldonado desplaça deu jugadors del primer equip més el vinculat del CB Prat Joventut, Marko Todorovic (dorsal 14) . Marko jugarà dissabte amb el CB Prat Joventut davant La Roca i el diumenge a primera hora viatjarà fins a Santiago de Compostel•la. Les úniques baixes seran les dels lesionats Pere Tomàs i Eulis Báez.



Dades a tenir en compte ...

Stephane Lasme (Blu Sens) és en el segon jugador que més taps posa a Lliga Endesa, amb 46 taps i una mitjana de 1,85 en 25 partits de lliga regular.

- El partit tindrà el retrobament entre dos bons amics com són Ebi Ere Derrick Obasohan . Tots dos són internacionals amb la selecció de Nigèria.

- El balear Alberto Corbacho (Blu•Sens) és el tercer millor llançador de tres del torneig amb un percentatge del 36% anotant 2,17 triples per partit. Alhora és el millor llançador de tirs lliures amb 46 tirs lliures de 48 intents.

- Duel entre dos dels jugadors més espectaculars del campionat: el pivot del FIATC Joventut Latavious Williams i el nord-americà del Blu•Sens Monbus Deron Washington .

- L'últim precedent entre els dos conjunts a Fontes do Sar va ser la temporada 2009-2010 , amb victòria local per 106-90 .



Tenim declaracions d'un jugador del primer equip, el català Albert Oliver , així com el primer entrenadorSalva Maldonado .


Salva Maldonado :

"Caldrà tenir en compte la seva faceta col•lectiva més que la individual" 


"El Blu•Sens Monbus està jugant bé aquests últims mesos, però nosaltres també hem millorat molt. Els equips que han mantingut entrenador i base troben la línia a seguir. Ells mantenen a tota la plantilla des de l'inici de temporada, tampoc han tingut molts contratemps físics i ara mateix és un equip molt sòlid al darrere. Prepara molt bé les alternances defensives, fa coses diferents i en atac té jugadors capaços de fer punts de forma individual. Sobretot a casa anoten i juguen molt bé. Serà difícil però podrem estar amb opcions reals de victòria i ser conscients de treure alguna cosa positiva".

"Ells han augmentat molt el seu nivell com a local. Queden quatre partits i els comptes són els que són. Estan fent una bona feina. Creen problemes darrere i, al llarg de la setmana, aniran mentalitzant el públic que és un partit vital per a ells. Intentarem arribar el millor possible, després de les tres últimes victòries hem crescut en el nostre nivell de competició fora. Amb la qual cosa espero que el partit sigui igualat amb alternances". 

"No hi ha gaire desigualtat. Si comparem el joc interior d'ells i el nostre. Sens dubte Lasme i Kendall marquen les diferències i tenen 5 jugadors per rotar. Corbacho obre molt bé els tirs exteriors. Homes com Bulfoni i els bases estan jugant francament bé. Veig un equip sòlid que porta treballant molt de temps junt. Caldrà tenir en compte la seva faceta col•lectiva més que la individual". 


Albert Oliver: 

"Més de parar un jugador s'ha de parar l'equip" 


"És clar que quan estem bé darrere, en defensa, és més fàcil córrer i anotar punts. Per a nosaltres és clau". 

"Sabem que anem a un camp difícil, amb molt bon ambient, sempre ens agrada jugar amb molt públic. Estan jugant a un bon nivell, tot i perdre davant el Regal Barça, però a Fontes do Sar han guanyat el Caja Laboral i també l'Unicaja a Màlaga. Sabem que és un rival difícil i que, a més, juga en equip". 

"Hi ha jugadors perillosos com Corbacho, que si agafa la ratxa és indefensable. Els bases si agafen el ritme són difícils de parar i tenen un bon joc interior amb gent com Lasme o Kendall. Considero que més que parar un jugador en particular s'ha de parar tot l'equip".



L'anècdota ve amb un ex jugador badaloní que va jugar al COB Obradoiro la temporada 1981-1982. Ramon Balagué va estar present el passat dimecres a la tertúlia de Ràdio Ciutat de BadalonaSeMPRe Esports, presentada per Enric Ribó :


"L'Obradoiro ha pujat tres vegades a la màxima divisió. I en una d'elles vaig ser-ne testimoni directe, vaig jugar-hi la temporada 1981-82. En aquell moment estava fent el servei militar a Galícia". 

"El partit de diumenge és complicat perquè en aquesta pista l'afició sempre està bolcada amb els seus. El Blu•Sens Monbus no té mal equip i sempre juguen les seves cartes. És un equip que es coneix a la perfecció. Caldrà córrer, jugar a un ritme alt però sense precipitar-se en atac". 






Foto notícia: Penya.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario